Пилето се обелва от кожата обезкостява се и месото се накъсва.
Яйцата се чукват 1 по 1 в пластмасова купа.
Разбиват се добре с бъркалка, след което се отделя от тях 1/5 в по-малка купичка.
Филийките хляб се потапят в разбитите яйца да се напоят от двете страни.
Яйчените филийки се подреждат в намазана с масло тавичка, отгоре се подрежда пилето на късчета. Над късчетата се подрежда чушката нарязана на кръгчета. Слага се да се запече на 250 градуса за 15 мин..
Останалата яйчена смес се смесва с извара, копър, магданоз и настърган кашкавал. Ястието се полива с яйчената смес след което се връща във фурната. Запеканката е готова, като се зарозови отгоре. Реже се леко изстинала на квадрати.