Нужни продукти                        
                        
                                
                                4 броя карагьоз                                
                            
                                                                                                            
                                
                                20 гр. зелени маслини с лимон                                
                            
                                                                                                            
                                
                                20 гр. зелени маслини с чушка                                
                            
                                                                                                            
                                
                                20 гр. черни маслини                                
                            
                                                                                                            
                                
                                връзка магданоз                                
                            
                                                                                                            
                                
                                връзка копър                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                щипка сол                                
                            
                                                                                                            
                                
                                чер пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 с.л. зехтин                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сокът на един лимон                                
                            
                                                                                                            
                                
                                За сосът:                                
                            
                                                                                                            
                                
                                30 гр. изпечени орехи                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3 бр. филийки хляб                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 кофичка кисело мляко                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3 бр. скилидки чесън                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 с.л. оцет                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол                                
                            
                                                                                                            
                                
                                черен пипер на вкус                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сокът на един лимон                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        1440
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        30
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        1470
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Сосът: Всички продукти се слагат в кухненски робот и се мели до получаване на хомогенна смес и сосът е готов.
Плънката за рибата: маслините, копъра, магданозът се режат на ситно, добавя се зехтина, черният пипер, солта, сокът от един лимон и се разбърква добре. Всяка риба се пълни с плънката като се затваря с клечки за зъби, за да не изтече плънката при печенето на рибата. И така напълненият карагьоз се оставя в хладилник за 24 часа отгоре се поръсва обилно със сок от лимон. Пече се на скара. При сервиране се полива със соса. Подходяща гарнитура картфи соте или пържени картофи.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Сезонни рецепти