Нужни продукти
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
100 гр масло
сол
червен пипер
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 10 минути
общо 20 минути
Стъпки

Загрява се маслото в тигана и му се капва малко олио, за да не загори, внимателно се чукват, едно по едно яйцата и леко се изсипват в тигана за да остане цял жълтъка, в зависимост от вкуса, пържите повече или по- малко. Като се позапържи от едната страна с шпатула, обръщате и от другата страна. В две чинии разпределяте киселото мляко, в което предварително, сте сложили счуканите скилидки чесън и сол на вкус. Изваждате яйцата от тигана и ги слагате върху киселото мляко. В останалата мазнина слагате малко червен пипер, разбърквате и изсипвате върху яйцата.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
10.10.2013 г. 15:36 Полезен 3

Аз пък така ги обичам повече!

tatyana78
tatyana78 коментира
07.09.2010 г. 04:37 Полезен 5

нет е прав в едно нещо - НИКАКВО ПЪРЖЕНЕ. Яйцата се забулват. Но забулването става при температура не по-висока от 80-85&амп;#730;С. После се покриват с киселото мляко и запържения за секунди червен пипер. Всичко друго, макар и вкусно, не е &яуот;по панагюрски&яуот;.

Петър Илиев
Петър Илиев коментира
23.10.2009 г. 16:02 Полезен 13

съжалявам- това са пържени яйца на очи! Яйца по панагюрски-във вряща, леко подсолена вода се чукват и &яуот;забулват&яуот; яйцата, така, че белтъкът да побелее, а жълтъкът да остане в зависимост от вкуса- леко суров. Сервират се върху натрошно сирене и се поливат с разтопено масло. НИКАКВО ПЪРЖЕНЕ И КИСЕЛО МЛЯКО

net
net коментира
Подобни рецепти