Пилето се нарязва на порции, посолява се и се поставя в тава в която сме сипали олиото и малко вода. Върху него се слагат чушките, поставя се във фурната на 200 градуса. След като се изпекат чушките се изваждат, а на тяхно място, върху пилето се поставят обелените и нарязани на кръгчета домати.
Като се опекат се изваждат, а пилето се връща обратно.
Доматите и обелените чушки се счукват и 10-15 минути преди да е готово пилето се връщат в тавата, като се разбъркват добре. Поднася се топло, като преди това добавяме /по желание/ скълцания чесън и го разбъркваме с лютиката. От опит знам, че чушките и домати, никога не стигат, а от месото почти винаги остава. Така, че чушки и домати може да слагате и в доста по-големи количества.
Нужни продукти
1 пиле
1 кг пресни домати /зимата консерва/
1 кг чушки - най-добре червени
3 скилидки чесън
100 гр. олио
магданоз
сол
черен пипер
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
20
минути
общо
65
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти