Лукът се нарязва на дълго и тънко и се пържи. Прибавят се морковите и керевизът, нарязани на парчета, а чесънът - на скилидки. Слага се брашното и се пържи. Прибавят се доматеното пюре, дафиновият лист, черния пипер и солта. Когато всичко това се позапържи, се залива с виното. Пускат се рибените парчета, като върху всяко от тях се слага глазура, приготвена от олио, малко брашно и черен пипер. Доматите се нарязват на кръгове и се нареждат около рибените парчета. Върху всеки кръг се слагат олио, галета, черен пипер и захар. Така приготвеното ястие се пече, залято с малко вода. Всяка порция се поднася с кръг от домати и наоколо сос.
Сервира се студена.
Нужни продукти
180 гр. риба
25 мл олио
3 мл доматено пюре
40 гр. лук
20 гр. моркови
20 гр. керевиз
3 гр. чесън
40 гр. червени домати
5 гр. брашно
една десета лимон
7 мл бяло сино
3 гр. галета
дафинов лист
черен пипер
1 г. захар
магданоз
сол
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
30
минути
общо
45
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти