Сарми с кисело зеле - Асеновград
нужно време
210 минутипорции
7-8трудност
- -сготвиха
1Омесва се каймата с ориза, главата лук /ситно на ренде/, черния пипер и кимиона. Завиват се малки сарми и се подреждат в тенджера /като дъното на тенджерата се покрива много добре с големи зелеви листа.
Отгоре се залива олиото на око /по вкус за мазнина/ 1 ч.ч. зелева чорба и се доливат да се покрият с вода. Най-отгоре се подреждат големи зелеви листа, за да се задушат.
Първо се включват на най-силна степен, след като заврят се намаляват на едно, така трябва да врат 3 часа, на бавен огън.
По възможност между редовете сарми /по средата/ може да се сложи пилешко или свинско месо. Става супер!