Супа топчета се поднася топла, да пари, поръсена с нарязан на ситно магданоз. Всеки си я овкусява на вкус с смлян черен пипер, сол и оцет.
В купа смесваме каймата, ориза, белтъка и овкусяваме с чубрица и черен пипер. Оформяме малки топчета и ги овалваме леко в брашно и подреждаме едно до друго в чиния докато заври бульона.
В тенджера задушаваме нарязаните на ситно кромид лук, чушка, настъргания домат и морков в 1 с.л. олио. Доливаме 2 литра вода и оставяме да заври.
Оформените топчета пускаме едно по едно в кипящия бульон. След 15 мин. добавяме нарязаните на ситно картофи, а след още 15 мин. и измития ориз;
Когато супата е готова приготвяме застройка от разбит жълтък, кисело мляко и 1 с.л. брашно и един черпак от супата. Изсипваме на тънка стуя в супата. Разбъркваме и когато заври (клокне) отстраняваме от котлона.