Таня Лазарова
ЗА рецептата

Сервира се леко охладено със зелена салата или сварени зеленчуци. Добър АПЕТИТ!!!

Нужни продукти
1 кг. свинска плешка
150 гр. топено сирене
100 гр. кашкавал
100 мл. сметана
1 стрък праз
соев сос
черен пипер
60 мл бяло вино
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 80 минути
общо 110 минути
Стъпки

Праза се нарязва и запържва, докато омекне. След това се слага месото, нарязано на хапки. Запържва се леко, като към него се прибавя и соевия сос(на вкус).
Когато месото е побеляло от всички страни, сместа се изсипва в йенски съд. Смесва се със нарязаните кашкавал и топено сирене. Разбърква се и се добавят черният пипер и виното (50-60- мл.) Разбърква се отново и се слага сметаната, която почти покрива цялата смес.
Слага се да се пече в студена фурна. Печено продължава около 80 мин. в умерена фурна.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти