Нарежете зеленият лук на ситно. Чушките нарежете на ивички, а гъбите на шайби. Морковите нарежете на кубчета
В дълбок тиган загрейте малко мазнина. Когато е готова, сложете вътре зеленият лук и морковите и гответе до пълното им омекване.
След това прибавете чушките и гъбите, овкусете с подправките и гответе, докато гъбите и чушките не се сготвят. Сложете доматеният сок и гответе до пълната готовност на всички зеленчуци
Докато зеленчуците се готвят, сложете шест чаени чаши гореща вода в тенджера, добавете малко мазнина и сол и оставете да заври. Когато заври, поставете ориза и гответе до готовност.
Когато оризът е сварен го отцедете от излишната вода и прибавете към него зеленчуците. Объркайте добре. Наситнете магданоз и го добавете към ястието. Сервирайте в подходяща чиния и гарнирайте с клонка магданоз.