Нужни продукти
половин зелка
400 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
1 малка глава лук
1 ч.ч. червено вино
зехтин
чубрица
червен пипер
ако не е кисело зелето се слага малко лимонена киселина
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 30 минути
общо 70 минути
Стъпки

Зелето се нарязва и се вари около половин час с виното, червения пипер и малко вода в тенджера под налягане. Отделно в тиган се задушават лука, каймата, ориза и чубрицата със зехтина. След това всичко се изсипва в тава до напълно запичане. По желание 5 мин. преди да се извади от фурната може да се прибави счукани скилидки чесън за аромат. Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти