 
                            
                            
                        Белгийски вафли с мая (тип Гофрети)
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                125 гр. брашно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 щипка Сол                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 жълтъка                                   
                            
                                                                                                            
                                
                                1/2 пак. суха мая                                
                            
                                                                                                            
                                
                                150 мл. леко топло мляко                                
                            
                                                                                                            
                                
                                65 гр. меко Масло                                    
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ванилия                                
                            
                                                                                                            
                                
                                50 гр. захар                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        80
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        30
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        110
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Всички продукти се омесват на гладко тесто, което се покрива и се оставя на топло около 45-60 мин да втаса.
През това време:
2 белтъка и 1 ванилия се бият на твърд сняг и се добавят внимателно към втасалото тесто.
Пекат се (около 8 парчета излизат) в автомат за гофрети и се поръсват с пудра захар.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    
            
                
                26.11.2009 г. 12:45            
            
        
        браво Емо, браво Цолов
Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                        
 
                         
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
             
                         
                        
готина рецепта