Белгийски вафли с мая (тип Гофрети)
Нужни продукти
125 гр. брашно
1 щипка Сол
2 жълтъка
1/2 пак. суха мая
150 мл. леко топло мляко
65 гр. меко Масло
1 ванилия
50 гр. захар
Нужно Време
подготовка
80
минути
готвене
30
минути
общо
110
минути
Стъпки
Всички продукти се омесват на гладко тесто, което се покрива и се оставя на топло около 45-60 мин да втаса.
През това време:
2 белтъка и 1 ванилия се бият на твърд сняг и се добавят внимателно към втасалото тесто.
Пекат се (около 8 парчета излизат) в автомат за гофрети и се поръсват с пудра захар.
Mнения на кулинари
добави коментар
26.11.2009 г. 12:45
браво Емо, браво Цолов
Подобни рецепти
готина рецепта