Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Ястието може да се направи и със свински джолан или с плешка.

Нужни продукти
1 кг. обезкостен телешки джолан
1 кг. картофи
2 моркова
1 гл. лук
500 гр. гъби
черен пипер
1 ч.ч. вино
2-3 дафинови листа
50 гр. масло
1 настърган домат (сос)
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 300 минути
общо 330 минути
Стъпки

Месото се нарязва на порции. Обелените картофи, морковите, лука и гъбите се нарязват на едро. Поставят се в гювеч или йена.

Посоляват се на вкус, поръсват се с черен пипер, заливат се с виното и се слага дафиновия лист.

Долива се вода да покрие продуктите, разбърква се, залива се със смес от домата и маслото. Покрива се с фолио и се слага капака на съда.

Пече се 5 часа, след завиране, на тих огън.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти