Дроб по китайски
Това е едно много бързо и пикантно предложение, което носи на импровизация. Добър апетит!
Нарежете дроба като за кебап, като отстраните жилите. Мариновайте го в мастиката и половината соев сос поне за половин час, като разбърквате от време на време.
Обелете и нарежете зеленчуците - морковите на колелца, тиквичката - на полумесеци, лука – на пръстени и ги оставете поотделно.
Загрейте олиото на силен огън, докато запуши и сипете дроба в средата на тигана. С лопатката го обърнете 2 - 3 пъти да побелее, изтикайте към стените и в средата сложете морковите за половин минута. Объркайте сместа.
Изтикайте я настрани и в средата сложете лука с тиквичката за 1 минута. Обръщайте с лопатката отдолу нагоре няколко пъти и смесете с дроба и морковите.
Нарежете на едро дръжките и листата на цвеклото и ги сложете в средата, отгоре посипете със семената и джинджифила.
Объркайте ги половин минута. Сложете и нарязаната чушка - тя просто трябва да омекне.
Накрая размесете всичко, махнете от котлона и подправете с останалия соев сос. Не солете допълнително, соевият сос е достатъчно солен.