Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Това е едно много бързо и пикантно предложение, което носи на импровизация. Добър апетит!

Нужни продукти
150 - 200 г. свински дроб /ако е телешки, обелете ципата/
2 моркова
1 глава лук
1 малка тиквичка
2 люти чушки /или 1 голяма/
2-3 листа дръжки и листа от червено цвекло
1 с.л. семена от бял синап /горчица/
1 с.л. сусам
1 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. мастика
джинджифил на прах
олио
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 15 минути
общо 45 минути
Стъпки

Нарежете свинския дроб като за кебап, като отстраните жилите.

Мариновайте дроба в 1 с.л. мастика и половината соев сос поне за половин час, като разбърквате от време на време.

Обелете и нарежете зеленчуците: морковите на колелца, тиквичката на полумесеци и лука на пръстени. Оставете ги поотделно.

Загрейте олиото на силен огън, докато запуши.

Сипете дроба в средата на тигана и с лопатката го обърнете 2-3 пъти, докато побелее. Изтикайте дроба към стените на тигана.

В средата на тигана сложете морковите и ги гответе за половин минута. Объркайте сместа.

Изтикайте сместа настрани и в средата на тигана сложете лука и тиквичката за 1 минута. Объркайте с лопатката отдолу нагоре няколко пъти и смесете с дроба и морковите.

Нарежете на едро дръжките и листата на червеното цвекло и ги сложете в средата на тигана.

Добавете 1 с.л. семена от бял синап, 1 с.л. сусам и джинджифил на прах. Объркайте сместа за половин минута.

Сложете нарязаната чушка и гответе, докато омекне.

Накрая размесете всичко, махнете от котлона и подправете с останалия соев сос. Не солете допълнително, соевият сос е достатъчно солен.
Добър апетит!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти