ЗА рецептата

По-вкусна е когато се консумира охладена. Великолепна е за хора с нисък хемоглобин.

Нужни продукти
1 голяма купа листа от коприва
4 яйца
150 гр. сирене
2 сухи или пресни чушки
6-7 скилидки чесън
5 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
100 гр. олио
сол
чубрица
магданоз
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 30 минути
общо 75 минути
Стъпки

Измийте копривата и я сварете заедно с нарязаните чушки за около 20 минути в солена вода. Извадете я, оставете я да изстине и я накълцайте на ситно.
Вземете друг съд, изсипете в него олиото, загрейте го и запържете брашното заедно с червения пипер.
В нея започнете да наливате от водата, в която е вряла копривата, като бъркате непрекъснато до получаване на рядка каша.
Сложете копривата и я варете на слаб огън, докато кашата я поеме добре. Отстранете тенджерата от котлона и добавете разбърканите, а не разбити, яйца и разбъркайте добре, докато те се пресекат.
Върнете тенджерата на слаб огън и бъркайте непрекъснато до сваряване на яйцата.
Отстранете окончателно копривата от котлона, добавете натрошеното на едро сирене, прибавете нарязаните скилидки чесън и овкусете с чубрица и нарязан магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти