ЗА
                                    рецептата                                
                                В мазнината може да се изпържат 5-6 гъби на 1 порция. В такъв случай обаче, не се предвижда използването на яйце.
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                200 гр. свинско месо от плешка                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 с.л свинска мас                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 стръка праз(само бялата част)                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2-3 пиперки от туршия (по желание люта пиперка)                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1-2 яйца                                
                            
                                                                                                            
                                
                                черен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        25
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        10
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        35
                                    минути
                                
                            Стъпки
                         Отделеното от кости месо се начуква, нарязва се на порционни парчета и се посолява леко, след което се пържи до омекване в предварително загрята мазнина.
 В същата мазнина, след като се извади месото се задушават, дребно нарязания праз и почистените и нарязани пиперки и накрая се слага лютата пиперка.
 Връща се месото, залива се с разбитите яйца и се пържи до сгъстяване на яйцата. Поднася се горещо с гарнитура от пържени картофи и салата.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Сезонни рецепти
                         
                            
                            
 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
             
                        