Кренвиршена запеканка в блажна тестена лапа
Вървят с биричка или с червеничко винце. Ако пък е и домашно...
Замесва се тесто като за пита, остава се да втаса, след което се прибира в хладилник.
Важно условие е да престои в него не по-малко от 5-6 часа, след което се изважда, разточва се на много тънка кора така, както е студено и се нарязва на ивици.
Кренвиршите се разрязват, по дължина на две и всяко едно парче се дели на още 2/един кренвирш е за 4 запеканки/.
Вземате една лента от тестото и парче от кренвирша и го навивате като за балатонка.
Поставяте ги една до друга в обилно намазана с олио тава.
Отгоре ги намазвате обилно с олио и ги слагате да се пекат в нагорещена фурна.
Запеканките стават много тънки, блажни и хрупкави.
Това е много много вкусно и бързо и най-вече лесно :)