ЗА рецептата

Вървят с биричка или с червеничко винце. Ако пък е и домашно...

Нужни продукти

Кренвирши
1 ч.ч. олио
За тестото:
3/4 кг брашно
мая, колкото кибрит
1 ч.л. сол
1 ч.л. оцет
1 с.л. захар
2 с.л. олио
1 ч.ч. хладка вода
/ако е необходимо се добавя още брашно/
Нужно Време
подготовка 420 минути
готвене 60 минути
общо 480 минути

Стъпки

Замесва се тесто като за пита, остава се да втаса, след което се прибира в хладилник.
Важно условие е да престои в него не по-малко от 5-6 часа, след което се изважда, разточва се на много тънка кора така, както е студено и се нарязва на ивици.
Кренвиршите се разрязват, по дължина на две и всяко едно парче се дели на още 2/един кренвирш е за 4 запеканки/.
Вземате една лента от тестото и парче от кренвирша и го навивате като за балатонка.
Поставяте ги една до друга в обилно намазана с олио тава.
Отгоре ги намазвате обилно с олио и ги слагате да се пекат в нагорещена фурна.
Запеканките стават много тънки, блажни и хрупкави.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти