
Курабии
Разбийте яйцата със захарта. Постепенно прибавяйте мазнината, млякото, брашното, бакпулвера, амонячната сода, 1 ч.л. лимонов сок и настърганата лимонена кора. Омесете всичко до твърдо тесто. Разточете на лист с дебелина 0,5 мм., ако тестото лепне, поръсете с брашно, изрежете формички, намажете с разбито яйце, поръсете със захар (може и със счукани орехи или други ядки), наредете ги в намаслена тавичка и печете до зачервяване.
страх0тн000
Това са наи хубавите курабии които сум правила някога...благодаря за рецептата ;]
Отдавна не бях правила такива вкусни курабийки.
много са xубави курабиите...които е готвач тои ги прави вкусни.....
Наистина много пръхки курабии! Аз ги направих на топки, в които поставих парченце локум - станаха прекрасни!!!