Кюфтенца от картофи-пълнени с кайма
Измитите картофите се сваряват в подсолена вода. Обелват се още топли и като изстинат се пасират или настъргват на ренде. Прибавят се половината брашно и галета, жълтъците, настърганото сирене, дребно нарязан магданоз и сол, ако е необходимо.
Разбърква се добре и сместа се разстила върху намазана с растително масло маса с дебелина 1 см. с помоща на ръцете, които се потапят в брашно и галета.
Пластът се нарязва на квадрати и внимателно с помощта на нож всеки квадрат се отделя от масата. В средата му се поставя плънка от задушената в малко вода и мазнина кайма и дребно нарязан кромид лук и кимион.
Загъва се и се оформя на малко кюфтенце, което се поставя в леко разбити белтъци, след това в сместа от брашно и галета и се пържи в сгорещено олио.
Поднасят се със "Снежанка" или изцедено кисело мляко.