Нужни продукти
500 гр кайма
1 гл. чесън
1 малка консерва ананас
1 зелена чушка
1 червена чушка
сол
червен пипер
2 с.л. соев сос
2 с.л. оцет
1 с.л. захар
1 ч.л нишесте
4 с.л. вода
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Намачкваме чесъна и го смесваме с каймата, черния пипер и сол, ако е нужно. Омесваме много добре и оформяме малки кюфтенца около 2 см.
Ананаса и чушките нарязваме на ивички.
В чаша, смесваме оцета, соевия сос, водата, захарта и нишестето.
Загряваме олиото на умерен огън и пържим кюфтенцата за малко.
В друг тиган слагаме малко олио и на по-силен огън, пържим за около 1 мин. нарязаните чушки и ананас.
Изсипваме чашата със соса и кипваме, добавяме кюфтенцата за около 1 мин. и сваляме от огъня.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти