Меденки ДЕСИ
Яйцата и захарта се разбиват добре, прибавя се разтопената мас, канелата, медът и содата. При непрекъснато бъркане се сипва по малко брашно до получаване на не много твърдо тесто. Разточва се кора с дебелина 0,5 см. и с малка ракиена се изрязват меденки. Нареждат се в намаслена тава и се пекат в предварително загрята фурната 200 C до леко порозовяване. След изваждането и изстиване се потапят в шоколада до половината. Шоколадът се разтапя на водна баня и се слага 2-те с.л. олиото.
и аз 6те я пробам...ано да излезат сполучливи....весели празници
моля и на теб весели празници и успех стават много готинки
Много ме впечатли рецептата!Обезателно ще ги направя за Коледа! Благодаря и весели празници!
здравеи мелиса виж аз обичам канела и слагам малко повече 2 пакетчета ако искаш пробвай парво с едно после с две и прецени какти е по добре и на теб пожелавам успех да ви е сладко