Мини картофени палачинки с пилешко
Настъргваме картофите и ги поставяме в гевгир, за да се отцеди водата. През това време нарязваме зеления лук и чесъна. Запържваме в предварително загрят тиган. Запържения лук и чесън прибавяме към картофите. Към картофената смес добавяме яйцето, брашното, ситно нарязания магданоз и самардалата.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Внимавайте при използването на самардала, защото голяма част от нея е сол. Реших, да използвам самардала, защото тя е близък роднина и на чесъна и на лука (които запържихме по рано). Вкусовете се допълват взаимно.
Разбъркваме всичко добре. В загрят тиган с помощта на лъжица слагаме от сместта и пържим до готовност. Нареждаме като най -отдолу слагаме картофената палачинка кръгче пилешко филе и накрая кръгче червена чушка.
Добър апетит!