1.Патладжаните се нарязват на колелца посоляват се и се поставят в наклонена тавичка эа 30-40 минути эа да отцеди горчивия сок.
2.В 5 с.л. олио се запържват нарязаните на колелца лук и чесън эа 2 минути, поставят се настъргани на ренде морков и се задушава под капак на тих огън 5 минути.
3.След това се поставят нарязаните на дребно гъби, огънят се усилва и се запържват 3 минути, добавяме каймата и бъркаме, като се стараем да стане на трохи и се запържи. Сместа се посолява подправя се с черен пипер и се поръсва с нарязан магданоз.
4.Отцедените патладжани се полуизпържват и се поставят в чиния върху салфетка за да се отцеди излишната мазнина.
5.В тава се редят патладжаните и плънка като се редуват докато се напълни тавата. Отгоре се поставя нарязаните на колелца домати. Пече се при 180 градуса около 45 мин. Сервира се със салата от краставици с копър.
Нужни продукти
1 кг патладжани
4 бр. моркови
500 гр телешка кайма
250 гр гъби
1 вр. пресен лук
1 вр. пресен чесън
8 домата
1/2 вр. магданоз
1 ч.ч. олио эа пържене
Нужно Време
подготовка
70
минути
готвене
45
минути
общо
115
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти
Ястието изглежда страхотно, ще бъде изпробвано !