Мусака от патладжани
1.Патладжаните се нарязват на колелца посоляват се и се поставят в наклонена тавичка эа 30-40 минути эа да отцеди горчивия сок.
2.В 5 с.л. олио се запържват нарязаните на колелца лук и чесън эа 2 минути, поставят се настъргани на ренде морков и се задушава под капак на тих огън 5 минути.
3.След това се поставят нарязаните на дребно гъби, огънят се усилва и се запържват 3 минути, добавяме каймата и бъркаме, като се стараем да стане на трохи и се запържи. Сместа се посолява подправя се с черен пипер и се поръсва с нарязан магданоз.
4.Отцедените патладжани се полуизпържват и се поставят в чиния върху салфетка за да се отцеди излишната мазнина.
5.В тава се редят патладжаните и плънка като се редуват докато се напълни тавата. Отгоре се поставя нарязаните на колелца домати. Пече се при 180 градуса около 45 мин. Сервира се със салата от краставици с копър.
Ястието изглежда страхотно, ще бъде изпробвано !