Нужни продукти

1 голямо пиле
2 гл. лук
2 моркова
300 г. гъби
1 кг. картофи
500 г. домати
3 с.л. галета
3-4 скилидки чесън
1/2 гл. целина
30 г. масло
2 яйца
150 г. настърган кашкавал
олио
черен пипер
1-2 с.л. сок лимон
сол
1 к.ч. прясно мляко
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 40 минути
общо 70 минути

Стъпки

Пилето се обезкостява, кокалите слагаме да се варят в 2 ч.ч. вода, месото нарязваме на много ситно, наръсваме с лимонов сок, черен пипер, сол и го слагаме за малко в хладилника. В дълбок тиган със загрято олио слагаме месото да се позапържи добавяме нарязаните на ситно лук, моркови и целина, гъбите, доматите, чесъна и солта и черния пипер, задушаваме 10-15 мин. В тавичка намазана с олио, поръсена с галета нареждаме половината от обелените и нарязани на кубчета картофи, изсипваме сместа от тигана и отгоре заглаждаме с останалите картофи, изсипваме 1 ч.ч. от бульона наръсваме с маслото и печем на силна фурна около 20 мин. Заливаме с разбитите яйца и мляко с малко сол и индийско орехче, наръсваме с кашкавал и се връща във фурната за 10-15 мин..

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти