Заешкото се нарязва и се поръсва със сол, пипер, кимион и сока от лимон и се оставя да престои в хладилник 1 час.
 Запържваме  заешкото с малко зехтин, когато е добре запържено, добавяме вода приблизително 1 литър и оставяме на слаб огън докато омекне.
На слаб огън се задушава ситно нарязания лук и обелените скилидки чесън. Добавят се останалите ситно нарязани зеленчуци и се задушават или по желание се запарват до златист цвят./Да не забравяме, че задушеното щади стомаха/.
 Добавя се измития ориз и се запарва, докато зърната добият прозрачен цвят.
 Добавяме заешкото заедно с бульона и доливаме вода 500 гр. Прибавяме шафрана и останалите подправки на вкус разбъркваме равномерно като следим да не се захване.
Това ястие е желателно ориза да не се преварява, в момента в които се поеме бульона, се отмества от огъня и се разбърква, количеството на водата обикновено е 1 част ориз и 3 части 
вода, но това зависи също и от марката на ориза, по-добре по-малко вода отколкото да се скашка.
 Естествено това е една типична испанска paella, малко побългарена от мен.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                700 гр заешко                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 глава лук                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                5 скилидки чесън                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                500 гр ориз                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                1 бр. червена, печена, обелена, чушка                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                1 бр. зелена печена чушка обелена                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                100 гр млечна царевица/консерва или зърна/                                
                            
                                                                                                            
                                
                                100 гр грах                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                100 гр гъби - печурки или по избор                                
                            
                                                                                                            
                                
                                100 гр морков                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                1/2 ч.л. шафран                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                черен пипер - на вкус                                
                            
                                                                                                            
                                
                                кимион - на вкус                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол - на вкус                                
                            
                                                                                                            
                                
                                100 гр зехтин                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 бр. лимон                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        120
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        20
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        140
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Сезонни рецепти
                         
                            
                            
 
                                     
                                     
                                     
                                     
             
                        