Печурки върху канапе от пухкави картофи
Готвенето като страст и въображение... http://magecreations.blogspot.com/
Обелете и сварете картофите. Отцедете ги от водата и ги намачкайте . Като постепенно прибавяте прясното мляко и маслото. Овкусете със сол, пипер меланж и естрагон.
В купа разбийте белтъците на сняг. Постепенно добавяйте от готовите белтъци към картофите.
В тава поставете хартия за печене. С помощта на ринг оформете канапетата с дебелина 3 см. Печете в загрята фурна на 200 градуса, до почервеняване.
През това време пригответе гъбките. Измийте ги и ги почистете. Запържете целите гъби в загрят тиган със зехтин и малко масло. След като са готови добавете бялото вино и червения пипер. Подправете ги със сол и пипер меланж. Готовите канапета се поднасят с пържените гъбки. Гарнирайте с червена чушка и зелен лук.
Добър апетит !