1. Брашното се пресява на плота за месене, като по средата се оформя кладенче и се поставят зехтин, сол, мая. Постепенно се прибавя водата, омесва се меко и пухкаво тесто.
2. Поставя се в купа и се покрива с влажна кърпа (може да се постави в съд с капак). Оставя се да втаса на топло място. След това се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма с дебелина 1 см.
3. Доматите се нарязват на кръгчета и се поставят в купа. Чесънът се нарязва наситно (или се счуква), размесва се с 1 с. л. зехтин и сол. Блатът се поставя в намазана със зехтин тава, отгоре се нареждат доматите.
4. Върху тях се разпределя нарязан на филийки кашкавал. Поръсва се с босилек. Пече се 10-15 минути в максимално загрята фурна, докато кашкавалът добие златист цвят.
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                250 гр. брашно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                150 гр. кашкавал                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 с.л. зехтин                                
                            
                                                                                                            
                                
                                бялата част на 1 стрък чесън                                
                            
                                                                                                            
                                
                                4 домата                                
                            
                                                                                                            
                                
                                около 100 мл. вода за пицата                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.л. суха инстантна мая                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.л. сол                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 с.л. зехтин                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 стрък пресен босилек                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        60
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        15
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        75
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                         
                            
                            

 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
             
             
                         
                        
Поставя се долу във фурната за 15-20 минути :)