1. Брашното се пресява на плота за месене, като по средата се оформя кладенче и се поставят зехтин, сол, мая. Постепенно се прибавя водата, омесва се меко и пухкаво тесто.
2. Поставя се в купа и се покрива с влажна кърпа (може да се постави в съд с капак). Оставя се да втаса на топло място. След това се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма с дебелина 1 см.
3. Доматите се нарязват на кръгчета и се поставят в купа. Чесънът се нарязва наситно (или се счуква), размесва се с 1 с. л. зехтин и сол. Блатът се поставя в намазана със зехтин тава, отгоре се нареждат доматите.
4. Върху тях се разпределя нарязан на филийки кашкавал. Поръсва се с босилек. Пече се 10-15 минути в максимално загрята фурна, докато кашкавалът добие златист цвят.
Нужни продукти
250 гр. брашно
150 гр. кашкавал
1 с.л. зехтин
бялата част на 1 стрък чесън
4 домата
около 100 мл. вода за пицата
1 ч.л. суха инстантна мая
1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин
1 стрък пресен босилек
Нужно Време
подготовка
60
минути
готвене
15
минути
общо
75
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти
Поставя се долу във фурната за 15-20 минути :)