Нужни продукти

500 г. пилешки гърди /2 бр./
1/2 ябълка
100 гр стафиди
хрян с майонеза от бурканче
1 малка кофичка сметана
200 г. замразени зеленчуци /морковчета, броколи, грах и т.н./
соев сос
индийско орехче
олио
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 10 минути
общо 30 минути

Стъпки

Разрежете пилешките гърди като пеперуда на две и ги поначукайте леко. Намажете едната страна с хряна. Отгоре наредете тънки резени /3 мм/ от парчето ябълка и посипете със стафиди. Загърнете месото, както се затваря мида, може да я укрепите, с клечка за зъби. Загрейте олиото /или зехтин, краве масло/ в дълбок тиган,
положете филетата и ги наръсете с индийското орехче.
Когато долната страна побелее, обърнете на другата и помежду сложете замразените зеленчуци да се задушават. Като се поотпуснат, поръсете и тях с малко орехче и ги разбъркайте леко.
Затворете с капак и задушавайте още 5 минути. Добавете разбърканата сметана, мъничко соев сос и оставете така още 3 минути. После обърнете гърдите в тигана за последно за 3 минути. Сервирайте със задушените зеленчуци.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти