Нужни продукти

1 кг пилешко филе
3 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
300 гр зеле
3 моркова
200 гр гъби
1 с.л. сусамово масло
70 мл соев сос
2 с.л. олио
250 мл зеленчуков бульон
200 гр сладък чили сос
3 с.л. ябълков оцет
1 шипка захар
сол
черен пипер
1/2 к.л. джинджифил на прах
1 ч.л. нишесте
Нужно Време
подготовка 90 минути
готвене 10 минути
общо 100 минути

Стъпки

Месото се поръсва със соев сос и черен пипер, и се оставя да престои най - малко 1 час, запържва се в малко олио и се слага да се доизпече на умерена фурна до зачервяване.
Зленчуците се нарязват на лентички и се запържват в малко олио, преди да станат готови се добавя сусамовото масло.
Приготвя се сос от зеленчуковия бульон, чили сосът, останалия соев сос, оцетът, пресования чесън, нишестето и малко сол. Поставя се на огъня да ври за 6-8 мин., като се бърка непрекъснато, докато се посгъсти, добавя се джинджифила, захарта и сол на вкус. Месото се нарязва на филийки и се поднася върху канапе от
запържените зеленчуци, заляти със соса.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти