Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Картофите трябва да са омекнали, от вас зависи колко да са запечени зеленчуците.

Нужни продукти
500 гр. пилешко месо
1 кг. пресни картофки
1 средна тиквичка
150 гр. гъби
4-5 чушки "Сиврия"
1 гл. лук
50 гр. масло
100 мл. олио
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 30 минути
общо 75 минути
Стъпки

Нарязвате месото на кубчета и го запържвате в тава с маслото и олиото във фурната.

Изваждате го и слагате обелените картофки (ако има някой по-голям, срежете го).

Печете ги, като от време на време разбърквате.

Като добият леко златист цвят, добавете нарязания на едро лук, разбъркайте и оставете 5-6 мин. да се запече, след това добавете измитите и нарязани на едро, гъби, разбъркайте и ги оставете 10 мин., след това добавете нарязаните тиквичка и чушки, посолете със сол на вкус, черен пипер и месото. Объркайте и оставете да се запекът.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти