Нужни продукти                        
                        
                                
                                1 кисела зелка                                
                            
                                                                                                            
                                
                                500 гр кайма                                
                            
                                                                                                            
                                
                                250 гр ориз                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 моркова                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 праз лук                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 домат                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 кубче бульон                                
                            
                                                                                                            
                                
                                черен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                чубрица                                
                            
                                                                                                            
                                
                                червен пипер.                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        30
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        120
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        150
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Зелката се разделя лист по лист и в намазнен гювеч се нареждат листата по стените и дъното. Като краищата остават да стърчат отвън, така, че после да може да се завие.
Запържва се лука, морковите, оризът и каймата. Добавят се подправките.
 Пълни се зелката с готовата смес, нареждат се отгоре резени домат и се завива. Налива се вода до средата на гювеча. намазва се отгоре с червен пипер и мазнина.
Пече се два часа на 250 градуса. Вади се като е изстинала и се обръща в чиния.
Реже се като торта.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти