Нужни продукти
1 кисела зелка
500 гр кайма
250 гр ориз
2 моркова
1 праз лук
1 домат
1 кубче бульон
черен пипер
чубрица
червен пипер.
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 120 минути
общо 150 минути
Стъпки

Зелката се разделя лист по лист и в намазнен гювеч се нареждат листата по стените и дъното. Като краищата остават да стърчат отвън, така, че после да може да се завие.
Запържва се лука, морковите, оризът и каймата. Добавят се подправките.
Пълни се зелката с готовата смес, нареждат се отгоре резени домат и се завива. Налива се вода до средата на гювеча. намазва се отгоре с червен пипер и мазнина.
Пече се два часа на 250 градуса. Вади се като е изстинала и се обръща в чиния.
Реже се като торта.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти