Нужни продукти

2 патладжана
олио за пържене
5 средно големи домата
2 с.л. олио за изваряване на доматите
сол
4- 5 скилидки чесън
магданоз
Нужно Време
подготовка 50 минути
готвене 10 минути
общо 60 минути

Стъпки

Измийте и нарежете патладжаните на тънки парчета по дължина. Посолете ги и ги оставете така за около 30 минути.
Измийте ги, за да се изчистят от черната вода, която пускат и от от солта. Изпържете ги и ги наредете в чиния. Отгоре залейте с доматен сос, който ще приготвите така:
Нарежете доматите на дребни парченца или ги смелете. Сложете ги в дълбок съд и започнете да ги варите, докато намалят обема си с 1/3.
Прибавете 2–те лъжици олио и посолете на вкус. Продължете да изварявате доматите още 5 минути, след което овкусете с накълцания чесън. Залейте изпържените патладжани с готовия сос и ги поръсете с нарязан магданоз.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти