ЗА
рецептата
Ако остане от сместа, поръсете около ябълките, преди да ги завиете. Тази рецепта може да се направи и с домашно многолистно тесто. Може да го видите в "Тестени изделия"
Нужни продукти
1 пакет бутер тесто
7-8 ябълки средни
150 г стафиди
150 г орехи
7-8 с.л. захар
100 г пудра захар
1-2 ч.л. канела по желание
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на квадрати с такава големина, че да могат да обгърнат цялата ябълка.
Ябълките се обелват и се изваждат семките с лъжичка.
Получената празнина се пълни с начуканите или нарязани орехи, смесени със захарта, стафидите и канела по желание.
Всяка ябълка се завива в тестото и краищата се прищипват. Нареждат се в тава и се пекът до зачервяване.
Сервират се поръсени с пудра захар.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти