Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Ако остане от сместа, поръсете около ябълките, преди да ги завиете. Тази рецепта може да се направи и с домашно многолистно тесто. Може да го видите в "Тестени изделия"

Нужни продукти
1 пакет бутер тесто
7-8 ябълки средни
150 г стафиди
150 г орехи
7-8 с.л. захар
100 г пудра захар
1-2 ч.л. канела по желание
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на квадрати с такава големина, че да могат да обгърнат цялата ябълка.

Ябълките се обелват и се изваждат семките с лъжичка.

Получената празнина се пълни с начуканите или нарязани орехи, смесени със захарта, стафидите и канела по желание.

Всяка ябълка се завива в тестото и краищата се прищипват. Нареждат се в тава и се пекът до зачервяване.

Сервират се поръсени с пудра захар.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти