Брашното, грисът, половината от захарта и содата се смесват на сухо. Ябълките се обелват, настъргват се и се смесват с останалата половина от захарта и канелата. Намазва се тава с олио, посипва се с малко брашно и в нея се изсипва, първо малко от брашнената смес, след това малко от ябълковата смес. Редуват се така до края, като се завършва с ябълковата. Сладкишът се залива с олиото и се пече в предварително загрята фурна до готовност.
Можете да опитате,но рецептата е с грис,текстурата му се различава от тази с галетата и смлените бисквити.
Да знаете гриса дали не бих могла да го заменя с нещо?Примерно с галета,смлени бисквити или нещо друго.
Рецептата е наистина стара и популярна, но сполучлива. Предлаганата снимка, обаче не съответства на описания начин на приготвяне.Може би, първият ред е от обелени и нарязани на тънки парчета ябилки ?
Аз този сладкиш го знам като &яуот;пенсионерски&яуот;, заради минималното количество продукти, които са по дзоба на всеки беден човечец, зазаднjал за несто благо. Наистина е много вкусен. Опитаjте.Нjама да сазалjавате.
Да, може да замените гриса с галета или смлени бисквити. Вкусът и текстурата може да се променят леко, но крайният резултат ще бъде все така вкусен. Галетата ще придаде повече хрупкавост, докато смлените бисквити могат да добавят леко сладка нотка. Успех с готвенето!