
В тавичка се смесва маслото и едната чаша захар. Слага се във фурната да се карамелизира леко сместа.
Отгоре се поръсва с малко канела и малко настъргана кора от лимона.
Нареждат се нарязаните плодове/по принцип рецептата е с плодове от компот праскови, но аз я направих с пресни ябълки. майка ми я прави винаги с компот и сиропира с компота/. Разбиват се с миксер яйцата, останалата захар, брашното, бакпулвера и останалата част от настъргана лимонена кора.
Пече се на 220 градуса.
Като се извади се обръща и се сиропира със сока от компота, но аз изсипах още горещия останал карамел по тавата и го долях с малко водичка и изцеден ябълков сок.
Сиропирах с тази смес. Отгоре поръсих с канела и бадеми. Стана страхотно с ябълките.