Ябълков сладкиш с кроасанчета
Ябълките се обелват, изчистват и нарязват на тънки (около 0.5 см)резенчета. С твърдо масло се маже дъното и страните на правоъгълната форма(около 1/3 от пакетчето), а останалото се слага да се стопи.
Във формата, плътно се нареждат кроасанчетата, върху тях ябълките, които се поръсват с канела и захарта и отгоре се залива на тънка ивица с разтопеното масло.
Пече се в предварително затоплена умерена фурна(180-200гр)докато сатнат златисти ябълките(около 15-20 мин).
През това време се приготвя смес от разбите яйца, мляко и ванилия. Сладкиша се изважда и залива с приготвената смес, след което се връща да се пече още 20 мин.
Оставя се да изстине и се нарязва на порции. Съхранява се в хладилник покрит с капак или фолио!
не сам очарована и не бих го направила втори пат.............