Нужни продукти
1 кг кайма за кюфтета
700 мл домати - мляни
2 глави лук
1 средна глава чесън
червен пипер
олио
сол
1 ч.л. захар
подправки за каймата
брашно
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 150 минути
общо 180 минути
Стъпки

Първо омесвам каймата с подправките - чубрица, черен пипер. Оставям да си почине каймата и започвам нареждането на гювеча - нарязвам лука и чесъна, поливам ги олио, червен пипер - 1,5 лъжички - мерки от бебешко мляко /моите са такива и са много точни/.
Изсипвам буркана, домати, захарта, сол и всичко обърквам добре. Започвам приготвянето на кюфтенцата - оформям топки с около 6 см диаметър, овалвам в брашно и пускам в гювеча. Така до последната кайма.

След това заливам с 1 буркан и половина вода - от този на доматите и мятам в студена фурна за около 2,5 часа. Вадим и гледаме - ако е много рядко го сгъстяваме с брашно до гъстота по наш вкус и ако ни е кисело от доматите - слагаме около 3-4 лъжички - мерки пак от бебешко мляко, захар.

Аз лично слагам една лъжичка захар - опитвам, ако ми е кисело слагам още една и пак опитвам и така докато не ми стане добре на езика - хем леко кисело от доматите, но и не неприятно. Връщаме обратно във фурната за още около 20 минути да поври брашното.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти