Виолета Матева
ЗА рецептата

Лек , вкусен и ефектен десерт !

Нужни продукти
За блата:
4 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 кф.л. бакпулвер
За шарката:
1 бр. яйце
2 1/2 с.л. брашно
1 с.л. какао
Крем:
100 гр. заквасена сметана
50 гр. течен шоколад
2 с.л. пудра захар
2 с.л. сладко от ягоди
сироп от компот ягоди
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Върху лист хартия за печене, изрязан според размера на тавата, в която ще печем се рисува с молив шарка по избор.
Намазваме леко тавата с олио и залепваме, хартията с рисунката надолу.
Отгоре се минава с тънък шприц със сместа приготвена за шарката. Тавата се поставя в хладилник, малко да се охлади шарката.
През това време се разбиват яйцата и захарта до побеляване, прибавяме брашното и бакпулвера и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа върху шарката и печем за около 15 мин. на 200 градуса.
Изваждаме, отделяме хартията и разрязваме на 2 блата, през средата.
Поливаме малко със сироп от компот и намазваме с приготвения крем от сметаната, пудрата захар и течния шоколад и слагаме отгоре блата с шарката, може и него, леко да сиропирате.

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1

Калории
250
Общо мазнини
12g
Наситени мазнини
6g
Холестерол
70mg
Натрий
50mg
Въглехидрати
30g
Фибри
1g
Захари
20g
Белтъци
4g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти