Върху правоъгълна хартия за печене (която е измерена по тавата за фурната) се рисува мотив (цветя, плодове и др.).
Смесваме продуктите за орнаментите, белтъка разбиваме хубаво със захарта, добавяме маслото, бъркаме, накрая и брашното (може да отделите от белтъка за блата) - и разделяме в 2-3 чашки сместа (в зависимост от това колко цветове ще използвате), която оцветяваме с желания цвят.
С пош или с найлонов плик с отрязано ъгълче се рисува с белтъчната оцветена смес върху хартията. Слагаме в хладилник да стегне.
Приготвяме блата. Разбиваме яйцата с захарта до побеляване и добавяме по малко брашното с ванилията, бъркаме леко до хомогенна смес и добавяме по малко маслото, като отново бъркаме леко.
Върху рисувания лист се изсипва сместа, разстиламе внимателно и печем 8-10 минути в загрята фурна, до зачервяване.
Изваждаме и обръщаме върху леко навлажнена кърпа, отлепваме хартията, намазваме със сладко и сметана, навиваме на руло. Овалваме с кристална захар и поднасяме.