 
                            
                            
                        
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                4-5 яйца                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч ч захар                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч ч брашно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч л бакпулвер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 с л масло                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3 едри ябълки                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч л канела                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 щепа орехови ядки                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3-4 с л сладко или мармалад                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        30
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        15
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        45
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Разбиват се яйцата със захарта до побеляване ,добавя се брашното и бакпулвер Разбърква се на кексова смес ,сипва се върху хартия в широка тава ,печем блат в загрята фурна 180 С около 12-15 минути ,проба с клечка да излезе суха .Изважда се върху влажна кърпа ,сваля се хартията и се навива на руло .Загрява се масло ,сипваме настъргани ябълки с захар да се задушат и сваляме да се охлади .Добавя се смлени орехи ,канела и червени боровинки Намазва се блата с плънката и се навива на руло Отгоре се намазва със сиропа от сладко по избор и се поръсва с натрошени орехови ядки .
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти
                        
 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                        