Нужни продукти
5 белтъка
5 жълтъка
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/2 бакпулвер
1 ч.ч. хладка вода
около 2 ч.ч. брашно
1 ванилия
пудра захар
1 ч.л. какао
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 30 минути
общо 50 минути
Стъпки

В купа се разбиват белтъците заедно с 1 ч.ч. захар до побеляване, след което се слага по-малко от чаша брашно. Отново се разбива. В другата купа се разбиват жълтъците заедно с останалата чаша захар, олиото, водата, бакпулвера, ванилията и брашното. След което се намазва формата за кекс с олио и се изсипва 1/2 от бялата смес и се поръсва с какао обилно. Отгоре се полива с жълтата смес. Отново се поръсва с какао и се завършва с жълтата смес. Пече се на слаба фурна при 150 градуса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
29.05.2011 г. 23:18 Полезен 10

Жълтъците се разбиват до побеляване, тогава се добавя олиото по-малко и се бърка леко, след това се добавя водата и се бърка леко, след това брашното с ванилията и бакпулвера. Белтъците трябва да станат като сняг.

Любомир Ангелов коментира
Подобни рецепти