 
                            
                            
                         Жълтъците се разделят от белтъците.
 Жълтъците се разбиват с половината захар до побеляване. Белтъците се разбиват с останалата захар на твърд сняг. 
Към жълтъците се прибавят половината белтъци и с леко бъркане се посипва брашното и лимоновата кора, когато сместа поеме цялото брашно, добавяме останалите белтъци и леко бъркаме. 
Тестото се разделя на 3 равни части, изсипват се във форма и се пече на предварително загрята фурна на около 180 градуса до златисто. 
Оставят се да изстинат.
 Жълтъците за крема се разбиват и към тях се добавя 1 к.ч. прясно мляко и брашното с ванилията на бърка се до гладка каша. Прясното мляко се кипва със захарта, маха се от котлона и се добавя с постоянно бъркане сместа с яйцата, връща се на котлона но на по слаб огън и се бърка до сгъстяване.
 Докато изстине кремът се разбърква от време на време за да не хване коричка. Сметаната се разбива с пудрата захар и се добавя в изстиналия крем.
 В съд се сипва захарта, водата и рома и се вари 10 мин.
 Изстиналия блат се слага в подходящ съд, сиропира се и се намазва с крема, слага се малко от сладкото и се реди другия блат, сиропира се и той се намазва с крем и сладко, поставя се и третия блат сиропира се намазва се с крем  от горе и от страни и върху него се спринцоват розички от разбитата сметана със захар. Във всяка розичка се слага по малко от сладкото.

 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
             
                        