Сутляш
В зависимост от това ,как обичате ястието по-гъсто или по-кремообразно, се слага ориз.На 1 л прясно мляко и 1 ч.ч. вода може да сложите 1 ч.ч. или 1/2 ч.ч. ориз.
В тенджерка сипваме водата да заври със захарта, след което добавяме прясното мляко. Разбъркваме го с водата и оставяме сместа да заври на тих огън, за да не загори млякото. Малко преди да кипне, сипваме ориза и, ако е необходимо, намаляваме огъня още малко. Варим ориза до омекване и набъбване, като разбъркваме от време на време, за да не загори.
Отдръпваме от огъня преди сместа да е станала много гъста, защото след като изстине, допълнително се стяга.
Още топла я разсипваме в купички.
Посипваме част от приготвените порции с канела - това зависи от индивидуалния вкус на тези, които ще консумират десерта.
Сервираме охладен.
маика ви деиба не6тастници само си ижабих продуктите и времето ни6то не стана уjасни сте нямам думи и после видях другите саитове ами то се слага 1 ча6а ориз кум 1 л мляко не 5 затва не стана мн сте зле иориза ми загоря и вуоб6тееее........
добре де,всичко хубаво ноо..само не разбрах кога се слага захарта????
Много барзо и вкусно.Супер
ужасссссссссссссссссссссс