Нужни продукти
4 филета сьомга
3 стръка праз
1 ч.ч. светла бира
1 с.л. кафява захар
1 щипка майорана
2 щипки черен пипер
3 щипки хималайска сол
2 с.л. зехтин
2 с.л. вода
За овкусяване и декорация
1 лимон
стрък магданоз
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
30
минути
общо
45
минути
Стъпки
Измийте филетата с вода, овкусете с една част майорана и черен пипер. Поставете в предварително омазнена тава с незалепващо покритие.
Полейте филетата с бирата и водата и печете във фурна около 30 минути на 200 градуса.
През това време нарежете праза и го запържете до златисто, като към него прибавите останалата бира, майорана, сол, захар и черен пипер.
Отцедете праза от мазнината и го поставете в голяма чиния. Върху него аранжирайте сьомгата и поръсете с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти