Нужни продукти
400 гр. бутер тесто (1 малък пакет)
300 гр. плодово желе (ябълки, праскови, горски плодове)
1 жълтък
1 с.л. филирани бадеми(запечени)
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
25
минути
общо
70
минути
Стъпки
С помоща на формичка изрежете сърца от бутер тестото. Сложете половината от тях в навлажнена тава. С острието на ножа изрежете вътрешността на останалите сърца така, че да се образува борд с широчина 1 см.
Навлажнете целите сърца и залепете върху тях изрязаните, като ги притиснете по краищата.
Сложете ги във фризера за 30 мин. Загрейте фурната до 220 градуса и печете около 25 мин.. Извадете готовите сърца и ги оставете да изстинат върху решетка. Напълнете ги с избраното плодово желе и ги украсете с филирани бадеми.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти