Сърце от кренвирш с яйце
Нужни продукти
1 кренвирш
1 - 2 яйца
сол
олио
Нужно Време
подготовка
5
минути
готвене
10
минути
общо
15
минути
Стъпки
Намажете тавата с олио и я загрейте във фурната. Извадете я и поставете кренвирша разцепен по дължина, но не целия, като обърнете двата му края в противоположна посока навън и го захванете с клечка за зъби така, че да придобие формата на сърце. Чукнете едно или две яйца, посолете на вкус и печете в умерена фурна докато яйцето /яйцата/ станат готови.
Mнения на кулинари
добави коментар
10.12.2010 г. 10:27
Като подложка под яйцето може да се сложи парче кашкавал.
Подобни рецепти
Като подложка слагам печена чушка, натрошено сирене, малко домати или доматен сок (според сезона), чубрица и черен пипер, а върху яйцето малко кашкавал. Става и за предястие и за вечеря.