Нужни продукти
1 кренвирш
1 - 2 яйца
сол
олио
Нужно Време
подготовка
5
минути
готвене
10
минути
общо
15
минути
Стъпки
Намажете тавата с олио и я загрейте във фурната. Извадете я и поставете кренвирша разцепен по дължина, но не целия, като обърнете двата му края в противоположна посока навън и го захванете с клечка за зъби така, че да придобие формата на сърце. Чукнете едно или две яйца, посолете на вкус и печете в умерена фурна докато яйцето /яйцата/ станат готови.
Mнения на кулинари
добави коментар
10.12.2010 г. 10:27
Като подложка под яйцето може да се сложи парче кашкавал.
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти
Като подложка слагам печена чушка, натрошено сирене, малко домати или доматен сок (според сезона), чубрица и черен пипер, а върху яйцето малко кашкавал. Става и за предястие и за вечеря.