Тесто за пици, мекици, баници
Ako се замесва с прясна мая, трябва предварително, да я разтворите в топлото мляко и захарта и 1 с.л. захар, да изчакате да шупне и тогава да я сложите при брашното.
В дълбок съд се пресява повече от половината брашно,(ако е необходимо, когато замесите, за да не лепне по пръстите се добавя още брашно), прави се кладенче. Прясното мляко се затопля (не горещо) и се изсипва. Брашното се посолява, изсипва се маята, захарта, олиото, киселото мляко и яйцето. Омесва се меко тесто, и се оставя да втаса на топло, поне 30 минути, да удвои обема си.
Много се извинявам, но пробвах рецептата...и мисля, че не6то е обаркано в пропорциите. Ни6то не се получи.
Сбъркана е думата &яуот;разлива&яуот; с &яуот;размива&яуот;. Извиняваме се за допуснатата грешка.
В рецептата пише че в прясното мляко се &яуот;разлива&яуот; маята и след това в брашното се изсипва маята????????????
аз правя питсата с домашни продукти с домашен кетшъп и дръги.Аз не приемем рискове за моето семеиство!!!