Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Ako се замесва с прясна мая, трябва предварително, да я разтворите в топлото мляко и захарта и 1 с.л. захар, да изчакате да шупне и тогава да я сложите при брашното.

Нужни продукти
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. олио
2 с.л. кисело мляко
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая
1 кг. брашно
1 яйце
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 30 минути
общо 50 минути
Стъпки

В дълбок съд се пресява повече от половината брашно,(ако е необходимо, когато замесите, за да не лепне по пръстите се добавя още брашно), прави се кладенче. Прясното мляко се затопля (не горещо) и се изсипва. Брашното се посолява, изсипва се маята, захарта, олиото, киселото мляко и яйцето. Омесва се меко тесто, и се оставя да втаса на топло, поне 30 минути, да удвои обема си.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
27.02.2011 г. 19:28 Полезен 2

аз правя питсата с домашни продукти с домашен кетшъп и дръги.Аз не приемем рискове за моето семеиство!!!

simon ivanova
simon ivanova коментира
20.05.2010 г. 19:08 Полезен 7

Много се извинявам, но пробвах рецептата...и мисля, че не6то е обаркано в пропорциите. Ни6то не се получи.

Светослава
Светослава коментира
04.11.2009 г. 23:53 Полезен 6

Сбъркана е думата &яуот;разлива&яуот; с &яуот;размива&яуот;. Извиняваме се за допуснатата грешка.

Любомир Ангелов
Любомир Ангелов коментира
04.11.2009 г. 08:59 Полезен 4

В рецептата пише че в прясното мляко се &яуот;разлива&яуот; маята и след това в брашното се изсипва маята????????????

яна
яна коментира
Подобни рецепти