Тирамису-лесно
нужно време
305 минутипорции
8трудност
- -сготвиха
11) В приготвеното еспресо се разтварят 2 с.л. от захарта, а след като изстине, се добавя и половината от виното.
2) В отделен съд се разбиват жълтъците и останалата част от захарта, докато станат на пухкав крем.
3) Варят се 15-на минути на водна баня, като постепенно се добавя останалата част от виното. Разбърква се непрекъснато, включително и докато изстива.
4) Маскарпонето се разбива с миксер, към него се добавя изстиналият яйчен крем, след това и течната сметана. Разбърква се много добре.
5) В тавичка наредете пласт бишкоти, предварително потопени за кратко в еспресото.
6) Покрийте ги с част от приготвения крем.
7) Отгоре наредете втори пласт с напоени бишкоти, които покрийте с останалата част от крема.
8) Загладената най-горна повърхност покрийте с пресятото през ситна цедка какао.
9) Десертът трябва да престои в хладилник поне 4 часа, за да стегне.