Хубавото на тази рецепта е, че може да се приготвят продуктите предварително. Така скъсяваме времето за готвене. Удобно е когато очакваме гости, а времето ни притиска. Това е деликатна вечеря за свещи и хубаво вино!
Месото предварително се остава да престои в маринатата. Картофите са предварително сварени.
В йенаглас подмазана с масло се нареждат нарязаните на шайби картофи - дебелина около 2 см.
Посоляват се и поръсват с черен пипер. Запържва се месото и от тигана се реди върху картофите.
Отгоре се нарежда праза нарязан на по-дебелички шайби.
Върху него маслините, майонезата и топеното сирене.
Налива се бира да покрие картофите.
Захлупва се йенагласата и се пече на силна фурна към 30 мин. Отваря се и се поръсва с кашкавала.
Запича се до зачервяване.
Определено ще се пробва!