Хубавото на тази рецепта е, че може да се приготвят продуктите предварително. Така скъсяваме времето за готвене. Удобно е когато очакваме гости, а времето ни притиска. Това е деликатна вечеря за свещи и хубаво вино!
 Месото предварително се остава да престои в маринатата. Картофите са предварително сварени. 
В йенаглас подмазана с масло се нареждат нарязаните на шайби картофи - дебелина около 2 см. 
Посоляват се и поръсват с черен пипер. Запържва се месото и от тигана се реди върху картофите. 
Отгоре се нарежда праза нарязан на по-дебелички шайби. 
Върху него маслините, майонезата и топеното сирене. 
Налива се бира да покрие картофите.
 Захлупва се йенагласата и се пече на силна фурна към 30 мин. Отваря се и се поръсва с кашкавала.
 Запича се до зачервяване.
Определено ще се пробва!