Агнешко печено с пресен лук
Нужни продукти
1 кг. агнешко месо
5-6 връзки пресен лук
200 мл. бяло вино
100 г масло
4 скилидки чесън
1 вр. магданоз
1 люта чушка /по желание/
черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка
15
минути
готвене
120
минути
общо
135
минути
Стъпки
Шпековайте месото с нарязаните на половина скилидки чесън.
Нарежете лука и го посолете.
Нарежете магданоза и чушката.
Сложете месото в подходящ съд за печене или в тавичка.
Върху месото наредете лука, поръсете с магданоза, чушката и черен пипер, залейте с бялото вино, 200 мл. вода и мазнината.
Захлупете или завийте с фолио.
Печете на умерена фурна, около 2 часа.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти